torsdag 2. oktober 2008

Gjeddetreff i Aremark

Vi i Aremark gjeddeklubb inviterte til gjeddetreff på Aspern 26-27 sept.

Interessen var ikke like stor som på vår- konkurransen, men noen båter skulle vi bli.

Jeg og Andreas var førstemann på plass på Tripperød, som skulle være samlingsplass for treffet.. Like etter kom Catalin, som tilslutt hadde funnet veien… Buer var heller ikke langt unna. Han hadde allerede vært ute noen timer. Nye rigger og trollingbar skulle testes!
Etter en stund med skit-prek, kom også resten av Vannsjø Gjeddeklubb- gjengen.
Vi dro en liten tur ut med båtene, Catalin som matros hos Buer, og Andreas på plass hos meg. Resten av Vannsjø-gutta gjorde klar leieren.

Det ble tidlig mørkt, så vi dro i land for å være sosiale. Tommi kom like etter at vi hadde kommet i land. Vi fikk fyrt opp et bål og slått opp lavvo’n vår. Vi i AGK lærte vel et og annet om hvordan man skal ha det på tur denne helga. SVÆR lavvo, feltsenger, parafinlamper osv.. Vi har mye og lære av de eldre gutta! Ikke bare når det gjelder fiske! Lavvo’n vår ble veldig puslete i forhold. Gleden var stor, når vi ble tilbudt å låne tre feltsenger, som Vannsjø- gutta hadde til overs. Her var det førstemann til mølla. Sist var Andreas, så han var den av AGK- gutta som ikke fikk.. Vi andre var veldig enige om at han ikke burde klage, da han fikk låne våre liggeunderlag!
Blydonkern var også en liten tur innom. Vet ikke om det var plommevinen til Catalin som skremte han, men han dro i hvertfall tidlig hjem.
Stemningen var god den kvelden. Mye god mat ble spist/brent og mye godt ble drukket. Som seg hør og bør, la den eldste klubben seg først, mens vi unggutta i AGK, holdt det gående en stund til.

Etter en god time eller to på feltsengene(Takk til VGK!), ringte klokka halv seks på morra’n i AGK- lavvo’n. Vi kom oss ut i båtene i syvtiden. Tommi ble med Buer, og Andreas med meg. Vannsjø- gutta sov når vi dro ut.
Utover formiddagen kom Tom, som ble med Catalin. Steinar Unnestad dukket også opp. Det ble ikke mange timene på Unnestad, da vinden var nesten håpløs til trolling, i hvertfall irriterende..

Vi andre satte kursen mot Ara. Her var det roligere vind, men også her var det litt utrivelig. På veg opp til Ara kjørte vi forbi Tom og Catalin. Tom stod og dro fisk når vi kjørte forbi. Det var en gjedde på 2,9 kg, noe som er ny pers for Tom.
Vi i AGK tok sjøveien innom Aremark Bensin & Service, hvor det ble pølser, is og brus!

Bittet var ikke det store denne dagen, men Vannsjø- gutta hadde den største, med ei gjedde i overkant av 5 kg. Resten av gjeddene vi fikk, var fra 3 kg og nedover.

Alt i alt en hyggelig helg, med litt mye vind, og litt for liten fisk.
Kjempeartig å bli litt kjent med folk med samme interesse. Håper vi sees igjen til våren!

Ingen kommentarer: