søndag 21. juni 2009

Gjeddekonkurranse 20. mai

Også i år hadde vi i Aremark Gjeddeklubb invitert til gjeddekonkurranse i Aremark. I fjor hadde vi 13 båter som deltok, og målet i år var å bli flere enn i fjor.


For noen begynte helga med et sosialt treff på Tripperød, som også i år var samlingsplass for konkurransen. Vi var 15 stk. som hadde en hyggelig kveld på Tripperød.


Allerede kl. 8 neste morgen kom første båt til påmeldingen. Vi hadde også ordnet det slik at vi solgte fiskekort på stedet. Det kom stadig flere og flere båter, og vi endte opp med 17 båter + en deltaker som fisket fra land.

Dette var omtrent dette antallet vi hadde regnet med. Noen hadde trekt seg de siste dagene, men det kom også flere vi ikke visste om at skulle komme. Pga. et lyn-nedslag torsdag kveld, var tele2 og netcom´s mobildekning ikke i funksjon i helga. Vi håper dette ikke førte til problemer for folk som skulle hatt tak i oss.


Start skuddet gikk kl. 10. Alle dro ut og begynte fisket i et forholdsvis fint vær. Været ble dårligere utover dagen, og et par timer før konkurransen var over, ble det lyn og torden. Dette førte til at flere avsluttet før kl. 18. 

Grunnet mobildekningen var vi dårlig oppdaterte på fangster underveis. Det var derfor spennende å ta imot innmeldinger kl. 18.


Fisket hadde ikke vært det helt store, og det var mange båter som ikke hadde fått noe stort. Med tanke på antall, så var det dårlig, men når vi kommer til størrelsene på de største gjeddene, så må vi si at det var bra!


De største gjeddene som ble tatt var:


9, 170 kg Martin Buer (1. plass)

8, 5 kg Evert Jonassen (avlivet på feil grunnlag, og derfor ikke tellende i konkurransen)

7, 7 kg Therese Fjeld - Hansen (2. plass)

ca. 6 kg Kenneth Johansen (Vekta må kontrollveies, men sannsynligvis 3. plass)

5, 44 kg Syver (4. plass)


Dette var de 5 største gjeddene, og dette er jo respektable vekter. Til sammenligning:  På Gjeddefestivalen i Steinsfjorden var det 142 deltakere den ene dagen, og 124 den andre dagen. Der var største gjedde 6, 12 kg!


Det kommer en mer utfyllende rapport når vi har alle fakta på bordet, og når vi har fått alle bilder vi trenger.


Vil passe på å takke alle som kom og gjorde dette til en fin dag, til tross for dårlig vær.


Vi tar også gjerne imot ris og ros for å gjøre ting enda bedre neste gang!


Fint om de som har bilder (ikke bare av fisk) sender dette til: post@aremarkgjeddeklubb.com

1 kommentar:

storlaksen16 sa...

Jeg kan i værtfall ikke klage på noe som dere kunne ha gjort noe med:D men som vanlig har jeg litt uflaks menmen hadde i værtfall en kjempe helg og vis dere har en sånn konk til så skal jeg gjøre hva jeg kan for å komme meg tilbake!!!
Det ligger jo noen bilder fra konken på bloggen min da og skal så fort jeg får strøm på moben sende opp flere;)