søndag 1. februar 2009

Ismeitetur 1. februar

Det var tre håpefulle fiskere (Tommi, Martin og Terje) som reiste fra Aremark kl. 06.00 i dag. Vi skulle på Ismeite for første gang! Utstyret var handlet inn, og alt lå tilrette for en bra dag på isen. Vi møtte Steinar Unnestad kl. 7 på Esson´n i Spydeberg. Her ble det også frokost (les pølse) for trøtte typer. Planen var å dra til Steinsfjorden, men pga. for mange kuldegrader, måtte vi legge nye planer. Vi ble enige om å prøve Lyseren. Vi kom oss ut på isen, og etter noen minutters gange i tungt snøføre, var vi fremme ved en plass som Steinar hadde bra erfaring med. Vi fikk rigget opp utstyret, med god veiledning fra Steinar. Greit å ha med seg en som har gjort det før! 
Etter at alt utstyret var på plass, satt vi oss ned og ventet, og ventet. Etter en stund kommer Morten Opsahl og Fredrik. De rigger opp stengene sine og. Det er nå 14 stenger ute. Vi mener og diskuterer en del, og har det veldig trivelig. Andreas kommer også utover formiddagen. Hva han hadde glemt å ta med seg, tør jeg ikke skrive, men det er vel det viktigste man trenger når man skal fiske....  
Vi griller en haug med pølser, og koser oss veldig. Men det mangler en ting; det er ingenting som skjer under isen! Det forble dødt, hvis man ser bort fra at Steinar fikk en knippe med mort. Ca. kl. 14 bestemte vi oss for å pakke sammen. Det var vel en litt skuffet gjeng som trasket av isen. Vi hadde vel i grunn håpet at i hvertfall en av oss skulle få ei gjedde. Men slik er det å være fisker. Noen dager vil det seg bare ikke. Vi fikk uansett lært oss noe nytt, og vi hadde en kjempetrivelig tur! Vi får håpe at vi får sjansen igjen før isen går! 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ikke alltid det klaffer nei, men det er litt av sjarmen.

Team Buer sa...

Nei noen ganger blir det bomtur men det var vel noen andre som var rimelig heldige etter det ryktene sam